Krtkova torta – famózna chuť s dávkou bielkovín

Krtkova torta patrí medzi veľmi obľúbené dezerty 🙂

Máme pre Vás recept, vďaka ktorému si túto dobrotu môžeš dopriať bez výčitiek. V jednom kúsku je až 10g bielkovín, zaobídeme sa bez cukru, múky aj oleja.

 

INGREDIENCIE

na cesto

4 vajíčka

čokoládový pudingový prášok (40g)

1 odmerka proteínu

20g kakaa

1/2 balenia prášku do pečiva

 

na plnku

250g jemného tvarohu

250g ricotty (alebo ďalšieho tvarohu)

3 menšie banány

40g medu (ak máme radi sladšie pridáme viac)

 

POSTUP

Všetky suroviny na cesto rozmixujeme mixérom do hladkej a polotekutej konzistencie. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 20cm) a pečieme 20 minút na 180°C. Keď korpus vychladne, lyžicou vydlabeme stred (necháme okraj 1-2cm), dáme však pozor aby sme korpus neprederavili. Do vydlabaného korpusu naukladáme banány. Na ne môžeme navrstviť krém. Krém pripravíme tak, že ricottu zľahka zmiešame s tvarohom a dosladíme medom. Cesto z vydlabaného korpusu pomrvíme prstami na omrvinky, ktorými zakryjeme krém. Tortu necháme vychladiť v chladničke najlepšie cez noc.

 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 kúsok (z celého množstva vyjde 10)

Kalórie: 142

Bielkoviny: 10g

Sacharidy: 17g

Tuky: 5g

 

Dobrú chuť a vidíme sa na hodine v Addiction clube ????

Využi 1.hodinu zdarma !

Zisti viac o cvičeniach Les Mills na našom blogu:)

Čo je Les Mills? Ako funguje?

Ako prebieha cvičenie BODYPUMP + video

Tajomstvom BODYPUMPu je REP EFFECT