Makovo-mangové nebíčko 😋
Ak si milovníkom maku, tak toto musíš proste ochutnať. Mak je superpotravina, ktorá obsahuje množstvo vápnika. Skvelý makový koláčik v kombinácií s mangom jednoducho neodoláš. Spojenie vláčneho cesta, sviežej chuti manga a jemného krému z ricotty si získa aj tvoje srdce a hlavne chuťové poháriky. Poď si ho s nami upiecť 🙂
Ingrediencie:
Makový korpus:
•4 vajcia •trochu soli • 70g erithritol/iné sladidlo • 130g mletý mak •40g mleté ovsené vločky • 1ČL pdp •1 stredné jablko • 50g biely jogurt • 30 kvapiek stevia (nemusia byť) Plnka: •1 ricotta •1 cream cheese light (kaufland) •1-2 PL medu
Mangová želatína:
•1 mango •2 číra želatína podľa návodu
Postup:
Vajcia vyšľahať so soľou a potom pridať sladidlo a vyšľahať do peny. Zamiešať už iba ostatné sýpke suroviny a jogurt. Piecť v tortovej forme 180´C 30-35min. Po vychladnutí natrieť na to vymiešaný krém. Mango ošúpať a pomixovať na pyré a podľa návodu pripraviť želatínu a naliať na krém. Nechala som stuhnúť v chladničke do druhého dňa.
Dobrú chuť 🙂